Rob Maas maakt seizoen af bij Vitesse, FC Twente stelt nieuwe directeur aan

Rob Maas maakt dit seizoen af als hoofdtrainer van Vitesse. De 46-jarige Maas stond sinds vorige week al aan het hoofd van de selectie na het vrij plotselinge vertrek van Peter Bosz naar Maccabi Tel Aviv. Eerder was hij assistent-trainer bij RKC Waalwijk en de afgelopen anderhalf jaar maakte hij deel uit van de technische staf van Vitesse. Als profvoetballer speelde de verdedigende middenvelder ruim vijfhonderd competitieduels en stopte pas op 39-jarige leeftijd. Maas kwam uit voor onder meer FC Eindhoven, RKC Waalwijk, Feyenoord, Heracles Almelo en de Duitse ploegen Arminia Bielefeld, Hertha BSC en MSV Duisburg. Tijdens het trainingskamp in Spanje afgelopen week had Maas al de leiding.

FC Twente heeft Onno Jacobs tijdelijk aangesteld als directeur. De voormalig financieel directeur van Feyenoord moet bij de geplaagde eredivisieclub uit Enschede het vertrek van voorzitter Aldo van der Laan opvangen en taken overnemen van de oververmoeid geraakte directeur Gerald van den Belt. De 51-jarige Jacobs was van 2005 tot en met 2011 werkzaam bij Feyenoord, de Rotterdamse club die in die periode ook in financiële problemen verkeerde. Jacobs is maandag begonnen in zijn nieuwe functie en krijgt tot 1 mei de dagelijkse leiding bij FC Twente. Twente zal in de tweede seizoenshelft moeten vechten tegen degradatie. De club staat voorlaatste. (ANP)