Schrijvers steunen vluchtelingenkinderen met benefietavond

Dimitri Verhulst
Dimitri Verhulst ANP KIPPA KOEN VAN WEEL

Prominente Nederlandse schrijvers als Connie Palmen, Tommy Wieringa en Renate Dorrestein houden op 9 februari in de Amsterdamse Stadsschouwburg een benefietavond voor vluchtelingenkinderen.

De opbrengst van de kaartverkoop van ‘Een nieuw hoofdstuk’- kaarten kosten 50, 35 of 25 euro - en de opbrengst van een loterij gaan naar My Book Buddy, een stichting die boekenkasten verzorgt voor AZC-scholen. Het is vooralsnog onduidelijk wat de auteurs op de Benefietavond gaan doen.

Dimitri Verhulst

‘Een nieuw hoofdstuk is een initiatief van de Vlaamse schrijver Dimitri Verhulst. De Benefietavond wordt georganiseerd door de Leescoalitie, een samenwerkingsverband van Sectorinstituut Openbare Bibliotheken (SIOB), Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB), Vereniging Openbare Bibliotheken (VOB), Stichting Lezen en Lezen & Schrijven.