Verstappen heeft eerste prijs van 2016 al binnen

Max Verstappen is door de stichting Nederlandse Sport Pers (NSP) uitgeroepen tot Sportpersoonlijkheid van het Jaar.

Formule 1-races heeft hij nog niet gewonnen, maar zijn debuutjaar in de hoogste klasse van de autosport ziet Max Verstappen beloond met een reeks onderscheidingen. Vorige maand verliet de achttienjarige coureur het gala van de internationale automobielfederatie (FIA) in Parijs met drie prijzen: voor de mooiste inhaalactie van jaar, als beste nieuwkomer en persoonlijkheid van het jaar.

Maandag werd Verstappen door de stichting Nederlandse Sport Pers uitgeroepen tot Sportpersoonlijkheid van het Jaar 2015. Uit handen van oud-premier Jan Peter Balkenende kreeg Verstappen de bijbehorende prijs. Balkenende is een liefhebber van autosport en een groot fan van de Limburgse coureur. Die liet als opvolger van voetballer Arjen Robben atlete Dafne Schippers en wielrenner Tom Dumoulin achter zich. „De snelle omschakeling van de ene taal naar de andere, de onbevangenheid, het gemak en de authenticiteit voor de camera, de bereidheid om ter wille van de media heet van de naald de race en zijn inhaalacties te becommentariëren, het zijn de kenmerken van een jonge wereldster die begrijpt dat sport niet alleen een kwestie is van presteren, maar ook van presenteren”, aldus het juryrapport.

De prijs is een voortzetting van de NSP Persprijs, waarmee Nederlandse sporters worden geëerd voor hun omgang met de media.