Boomgaardt bondscoach Belgische hockeysters

De Belgische hockeybond heeft de Nederlandse Ageeth Boomgaardt aangesteld als bondscoach van het nationale vrouwenteam. De oud-international treedt aan op 1 juni, meldde de bond dinsdagochtend. Boomgaardt is nu nog de hoofdtrainer van hoofdklasser Laren. De 43-jarige Boomgaardt, die als speelster 192 keer voor het Nederlands team uitkwam, krijgt de opdracht de Belgische hockeysters naar het WK van 2018 en de Spelen van 2020 in Tokio te loodsen. De ‘Red Panthers’ wisten zich niet te plaatsen voor Rio 2016. Boomgaardt is de opvolger van Pascal Kina, die begin oktober vertrok. Niels Thijssen is sindsdien tussenpaus. Hij zal zijn landgenote vanaf juni bijstaan als assistent. „Het is een eer en een prachtige nieuwe uitdaging”, zegt Boomgaardt, die het seizoen afmaakt bij Laren. (ANP)