Curatoren kiezen ‘meer dan tien serieuze gegadigden’ voor overname V&D

Er zijn minstens tien gegadigden die kans maken op overname van de failliete warenhuisketen V&D en restaurantketen La Place. Dat hebben de curatoren maandag gemeld.

De curatoren hebben uit „een zeventigtal schriftelijke voorstellen” van geïnteresseerde partijen een selectie gemaakt van „meer dan tien serieuze gegadigden”. Die komen zowel uit Nederland als uit het buitenland. Het is nog niet duidelijk of het bedrijf in zijn geheel of in delen wordt verkocht.

Tevens is onduidelijk of de huidige eigenaar van V&D, de Amerikaanse durfinvesteerder Sun Capital, bij de geselecteerde partijen zit. Een woordvoerder laat weten dat hij daar niets over kan zeggen.

De geselecteerde gegadigden krijgen nu toegang tot aanvullende financiële informatie over V&D. Op basis daarvan kunnen zij vervolgens een bod uitbrengen. Hiervoor krijgen zij tot het eind van de week. Daarna zullen de curatoren met een „klein aantal gegadigden” verder in gesprek gaan.

Het in 1887 opgerichte warenhuis V&D ging op 31 december failliet, nadat de keten de week ervoor uitstel van betaling had gekregen. De 62 filialen van V&D en de restaurants van La Place blijven voorlopig open. De ruim tienduizend werknemers krijgen nog een aantal weken doorbetaald door uitkeringsinstantie UWV.