Nederlandse mannen net te sterk voor Slowakije

De Nederlandse waterpolomannen hebben dinsdagochtend bij het EK in Belgrado met 6-5 gewonnen van Slowakije. In een bijna lege Kombank Arena leidde Nederland vrijwel de gehele wedstrijd. Anderhalve minuut voor tijd kwamen de Slowaken terug tot 5-5, maar vlak voor het eindsignaal kwam de winnende treffer van Yoran Frauenfelder, die in totaal goed was voor drie doelpunten. De ploeg van bondscoach Robin van Galen verloor zondag het eerste groepsduel met 13-6 van het sterke Montenegro. Donderdagmiddag speelt Nederland zijn laatste groepswedstrijd, tegen Spanje. Nederland hoopt in Belgrado op een plaats bij de beste twaalf van de zestien deelnemende landen. Dat geeft recht op een ticket voor het olympisch kwalificatietoernooi in het Italiaanse Triëst, in april. (NRC)