Ruim dertig spelers Aussie Rules geschorst

Het omvangrijke dopingschandaal in de in Australië populaire teamsport Aussie Rules (een kruising tussen voetbal en rugby) heeft alsnog tot een stroom aan straffen geleid. Het internationaal sporttribunaal CAS heeft dinsdag 34 voormalige en nog actieve spelers van de vooraanstaande club Essendon Bombers voor twee jaar geschorst. Ze zijn schuldig bevonden aan het nemen van spierversterkende middelen in 2012. De schorsing treft de club uit Melbourne zwaar. Twaalf van de 34 geschorsten maken deel uit van de selectie voor het seizoen 2016. Vijf spelen nu voor andere teams, de overige zeventien zijn gestopt. Wereldantidopingagentschap WADA ging met succes in beroep bij het CAS toen een dopingtribunaal in Melbourne de dopingaanklachten in maart in eerste instantie afwees. (ANP)