Terug naar Faro: ‘Beste’ meneer Schröder

Op 21 december 1992 crasht vlucht MP495 van Martinair tijdens de landing op de luchthaven van de Portugese stad Faro. Bij de crash komen 56 inzittenden om het leven en raken meer dan 100 mensen zwaargewond.

Het echtpaar Iem en Corrie Vroombout reist 23 jaar later met de auto naar de plek des onheils in Portugal, waar ze sinds de ramp nooit meer zijn geweest. Zelf overleefden ze het ongeluk, maar ze verloren hun 14-jarige dochter Brenda. Sindsdien zetten ze - uitgezonderd een rit met het veer van Rozenburg naar Maassluis - geen voet meer aan boord van een boot, trein, bus, of vliegtuig. Naast indringende beelden over een intense ouder-kind-band speelt de waarheidsvinding over de toedracht en de als weinig eerbiedig ervaren afwikkeling van het ongeluk een rol. De titel van de documentaire verwijst naar de talrijke brieven die Iem in de jaren na de ramp aan Martin Schröder - topman van Martinair ten tijde van het ongeluk - heeft geschreven. Jarenlang was er een grote behoefte aan een persoonlijk gesprek met Schröder, maar van hem is nooit een antwoord gekomen.