De Thuiskok: Ovengroenten met carpaccio van kaas

illustratie jet peters
illustratie jet peters ©

We koken deze week uit Puur Eten dat je gelukkig maakt 2 van Pascale Naessens en dat betekent een week vol tomaten. Naessens maakt ze namelijk overal bij klaar, omdat ze “lekker, veelzijdig, gezond en mooi zijn”. In veel recepten in het boek is de tomaat dan ook de smaakmaker van het gerecht, dus ik zou u aanraden de tomaten uit de supermarkt deze week even links te laten liggen en dat kleine omweggetje langs de groenteboer toch te maken. Dat is het absoluut waard, ook bij dit vegetarische gerecht.

Was de tomaten (pel ze niet), snijd ze in stukken en verwijder enkel het binnenste harde gedeelte. Snijd de courgette in dunne plakjes. Stoof eerst de courgetteplakjes in olijfolie. Voeg na enkele minuten de tomatenblokjes toe. Kruid met peper en een beetje zout. Voeg op het einde de kappertjes toe en laat even meestoven. Leg de plakjes kaas op elkaar en duw met een kleine keukenring ronde plakjes kaas uit. Zet een grote keukenring op elk bord en vul die eerst met het groentemengsel. Leg de ronde plakjes kaas dakpansgewijs over de groenten. Werk af met de gegrilde sesamzaadjes en de balsamicosiroop.

Sam de Voogt