Zware valpartij Nederlandse renster Ligtlee en Britse Williamson

De derde avond van de Zesdaagse van Rotterdam, zaterdag, kreeg een dramatisch einde. De Nederlandse Elis Ligtlee en de Britse baanwielrenster Victoria Williamson maakten in de sprintfinale een zware val, waarna de jury besloot het resterende programma te schrappen. Ligtlee verliet de piste per brancard, Williamson werd lange tijd verzorgd op de baan. Zondag werd bekend dat de verwondingen van de 21-jarige Ligtlee, die wordt beschouwd als een medaillekandidaat op de baan voor de Olympische Spelen van Rio, meevallen: in elk geval geen botbreuken, zo meldde ze zelf op Facebook. De situatie van Williamson was zondag stabiel. De 22-jarige Britse heeft onder meer beschadigde ruggenwervels en een gebroken bekken, maar er zijn geen vitale organen beschadigd. (ANP)