Zeker twintig doden bij busongeluk Mexico

Onder de slachtoffers waren leden van een jeugdvoetbalteam en hun familie.

Het ongeluk kon gebeuren doordat de buschauffeur vlak voor een verkeersdrempel snelheid zou hebben gemaakt.
Het ongeluk kon gebeuren doordat de buschauffeur vlak voor een verkeersdrempel snelheid zou hebben gemaakt. Foto Felix Marquez / AP

Ten minste twintig mensen zijn in Mexico om het leven gekomen toen een passagiersbus in het zuidoosten van het land een brug afreed en in een rivier belandde. Persbureau AP meldt dat dertig passagiers gewond zijn geraakt.

Onder de slachtoffers waren leden van een jeugdvoetbalteam en hun familie. Het ongeluk kon gebeuren doordat de buschauffeur vlak voor een verkeersdrempel snelheid had gemaakt, met als gevolg dat hij de controle over het stuur verloor.

De Mexicaanse president Enrique Peña Nieto heeft op Twitter zijn medeleven betuigd aan de familieleden van de omgekomen mensen:

Twitter avatar EPN Enrique Peña Nieto Mis condolencias a sus seres queridos y mis deseos de pronta recuperación a los heridos.

Vaker ongelukken

Eerder schreef NRC al dat verkeersongelukken, ook met bussen, elk jaar veel levens eisen in Mexico. In 2014 kwamen er ten minste 36 mensen om het leven toen een passagiersbus inreed op een geparkeerde vrachtwagen met pech.

In 2012 kwamen 43 mensen om het leven toen een vrachtwagen een bus ramde in Veracruz. Een paar maanden later kwamen 30 mensen om het leven bij een ongeluk in de provincie Guerrero.