Man doodt zijn vrouw en zichzelf

De dood van een echtpaar in het Friese Zandhuizen is het gevolg van een familiedrama. Volgens de politie en het Openbaar Ministerie doodde de 41-jarige man eerst zijn 34-jarige vrouw en daarna zichzelf. De politie ontdekte het levenloze echtpaar zaterdagmorgen. Agenten gingen naar de woning, omdat een familielid geen contact kreeg met de man en de vrouw. Op het moment dat de politie arriveerde waren de twee kinderen van het echtpaar, een jongen van vijf jaar en een meisje van zes jaar, buiten de woning. Zij hebben volgens de politie de moord niet zien gebeuren. De politie hield rekening met verschillende scenario’s. Eén daarvan was dat het echtpaar mogelijk door een of meerdere andere personen om het leven zou kunnen zijn gebracht. Uiteindelijk bleken er voor moord en zelfmoord voldoende aanwijzingen. (ANP)