Van Kesteren zoekt nog naar eigen stijl

Wéér een uitnodiging om te soleren in Mozarts dubbelconcert voor harp en fluit? Voor Remy van Kesteren hoeft het niet meer. De 26-jarige harpist voelt het relatief kleine harprepertoire nu al knellen en zoekt een nieuwe uitdaging. En zie: daar is het popachtige album Tomorrow eyes, een Deutsche Grammophon-debuut dat handig is uitgebracht rond de start van het programma Wie is de mol? waaraan Van Kesteren deelneemt. De cd is de weerslag van zijn eerste eigen composities en jamsessies met collega’s als saxofonist Ties Mellema en pianist/componist Martin Fondse. Waar die laatste zijn eigen stijl gevonden heeft, lijkt er voor Van Kesteren nog wel een weg te gaan. Het mierzoete nummer When the leaves turn bevat een hoog Ivo Niehe-gehalte; Van Kesterens lyrics bij Fondses Tomorrow eyes zijn quasi-diepzinnig. De meeste tracks klinken veilig en voorspelbaar, hetgeen de grote pretenties ondermijnt.