Leger doodt 32 Koerdische strijders bij offensief in oosten

Het Turkse leger heeft dit weekend 32 Koerdische strijders gedood bij een offensief in het zuidoosten. Dat hebben bronnen in het leger gezegd. Het is een van de bloedigste weekenden sinds de oorlog tussen Turkije en de Koerdische guerrillabeweging PKK in juli werd hervat. Nadat de PKK een opstand begon in 1984 bleef de strijd grotendeels beperkt tot het platteland. Maar nu wordt de strijd vooral uitgevochten in de steden in het oosten, waar de jongerenbeweging van de PKK barricades heeft opgeworpen om het leger buiten te houden. Turkije heeft tienduizend militairen ingezet die de steden moeten „schoonvegen”. Duizenden burgers zijn op de vlucht geslagen. Het leger zegt dat vorige maand 448 Koerdische strijders zijn gedood. (Reuters)