Flitsend Real Madrid bezorgt coach Zidane prachtdebuut

Real Madrid heeft het debuut van trainer Zinédine Zidane opgeluisterd met flitsend spel in de thuiswedstrijd tegen Deportivo la Coruña. De Spaanse topclub verwende de fans in stadion Santiago Bernabéu zaterdag met een royale zege: 5-0. Niet Cristiano Ronaldo, maar Gareth Bale vertolkte met drie treffers de hoofdrol.

Zidane, die vorige week de ontslagen Rafael Benítez opvolgde als hoofdcoach van de ‘Koninklijke’, beleefde een heerlijke avond op de bank. De voormalige Franse topvoetballer, in 2002 als speler van Real winnaar van de Champions League, werd van het tweede elftal gepromoveerd naar de hoofdmacht.

Hoewel Zidane nauwelijks ervaring heeft als trainer, ziet voorzitter Florentino Pérez in hem de man die Real naar nieuwe successen moet leiden. Het debuut van ‘Zizou’ was in elk geval veelbelovend.

Zidane zag zijn landgenoot Karim Benzema na een kwartier de score openen met een artistiek hakje. Bale voerde de score daarna op naar 4-0. De Welshman kopte eerst een voorzet van Dani Carvajal binnen, vervolgens schoof hij een voorzet van Ronaldo in het doel.

Bale maakte zijn hattrick compleet met een kopbal uit een hoekschop van Toni Kroos. Het slotakkoord was voor Benzema: de Fransman schoot de bal in de kruising, nadat Ronaldo was gestuit door de defensie van Deportivo.

De Madrileense grootmacht heeft nu twee punten minder dan aartsrivaal FC Barcelona, dat Granada zaterdag met 4-0 versloeg dankzij drie doelpunten van Lionel Messi. De titelverdediger heeft bovendien nog een duel tegoed. (ANP)