Ricky Gervais spaart niemand bij uitreiking Golden Globes

De komiek mocht na drie jaar weer de prijsuitreiking presenteren. Opnieuw ging het over Mel Gibson en diens alcoholgebruik.

Ricky Gervais fluistert iets in het oor van Mel Gibson. Volgens Amerikaanse media zegt de komiek iets over een eerdere arrestatie van de acteur.
Ricky Gervais fluistert iets in het oor van Mel Gibson. Volgens Amerikaanse media zegt de komiek iets over een eerdere arrestatie van de acteur. Foto Paul Drinkwater/AP

“Houd je mond, jullie walgelijk pillenverslindend, seksueel afwijkend uitschot.” Ricky Gervais had nog zo beloofd netjes te houden voordat hij na drie jaar afwezigheid terugkeerde als presentator van de Golden Globesuitreiking. In plaats daarvan ging de komiek er met gestrekt been in. Onder meer Caitlyn Jenner, Sean Penn en Mel Gibson werden niet gespaard.

De openingsspeech van Gervais is een gevreesd moment voor de vele acteurs en actrices die in afwachting zijn van de prijzenregen later op de avond. Al drie keer eerder mocht hij de uitreiking van de Golden Globes presenteren, voor het laatst in 2012.

“Ik ga proberen aardig te zijn. Ik ben veranderd. Maar niet zoveel als Bruce Jenner natuurlijk, die nu Caitlyn Jenner heet.”

Ook refereerde Gervais aan het interview dat de acteur voor het magazine Rolling Stone had met de vorige week opgepakte Mexicaanse drugsbaron Joaquin ‘El Chapo’ Guzman.

“Ik ga deze monoloog doen en dan verstop ik me. Zelfs Sean Penn zal me niet vinden.”

https://www.youtube.com/watch?v=YukkgLhmSso

Mel Gibson

Het meest gênante moment van de avond deed zich voor toen Gervais de acteur en filmmaker Mel Gibson moest aankondigen. In 2010 maakte de komiek verschillende grappen over het alcoholgebruik van de Amerikaan. Ook nu ging Gervais weer los: “Ik zou liever een drankje met hem drinken in zijn hotelkamer dan met Bill Cosby.”

https://www.youtube.com/watch?v=RhGGCCmbwvc

Gibson was voorbereid op een toespeling van Gervais en reageerde: “Het is goed dat ik Ricky elke drie jaar zie. Hij herinnert me eraan dat ik een colonoscopie (darmonderzoek, red) moet doen”, daarmee verwijzend naar Gervais als pain in the ass.

Vervolgens keert Gervais echter terug op het podium en fluistert hij iets in het oor van de acteur. Volgens Amerikaanse media gaat het over beledigingen die Gibson uitte richting een vrouwelijke agente toen hij in 2006 werd gearresteerd voor het rijden onder invloed. Hij zou haar “sugar tits” hebben genoemd.

Bekijk de openingsspeech hier terug: