Cultuur

Dit schrijven andere media vandaag

AFP

Dit zijn de belangrijkste zakelijke verhalen in andere media.

Detailhandel is vage servicekosten beu

Wat zijn precies servicekosten? Voor veel huurders blijft het onduidelijk hoe eigenaren tot de kosten komen, maar ze kosten wel veel geld. Detailhandel Nederland wil nu betere regels over wat eigenaren van winkelpanden onder deze post mogen schuiven. Dat schrijft de Volkskrant.

De kern van bezwaren van winkeliers is dat er te veel onduidelijk is. Hoge energierekeningen vallen onder servicekosten, net als beveiliging, ook al is onduidelijk hoeveel beveiligers een winkelcentrum inhuurt.

Petitie voor gratis kraanwater in restaurants

103.000 Nederlanders vinden dat in restaurants water geen geld mag kosten en hebben een petitie getekend waarin ze hun ongenoegen uiten. Dat schrijft de Telegraaf.

Dat het irritant is staat vast: duur mineraalwater in restaurants. Uit een onderzoek van TNS Nipo blijkt dat driekwart van Nederlandse horecabezoekers geen gratis kraanwater krijgt in cafés en restaurants, schrijft de Telegraaf.

Koninklijke Horeca Nederland vindt dat gratis kraanwater zeker geen verplichting moet zijn aangezien restaurants kosten moeten maken. De ober moet betaald worden. Het glaasje moet afgewassen worden.

Accounts kijken beter naar de boeken

De Autoriteit Financiële Markten slaagt er in bij accountantskantoren verandering af te dwingen. De boekhouders zijn scherper in het uitoefenen van hun controletaak. Dat zegt Michiel Werkhoven, voorzitter van de tuchtautoriteit voor accountants in het Financieele Dagblad.

Dat het beter gaat betekent volgens Werkhoven niet dat affaires zoals DSB en Vestia zich in de toekomst niet meer voordoen Bedrijven blijven uiteindelijk ook verantwoordelijk voor de juistheid van hun boeken.