Economie

Is Xiaomi een hype? Dat denken investeerders

iStock

Wat gebeurde er in Azië terwijl je sliep? Onze correspondenten praten je bij.

Darlings no longer. Dat dreigt met Xiaomi te gebeuren. Vorig jaar was het Chinese bedrijf door investeerders geliefd. Nieuwe producten, goeie smartphones, een gigantische binnenlandse afzetmarkt en internationale ambities maakten Xiaomi zo populair dat investeerders miljarden naar het bedrijf gooiden. Maar nu gaat het minder, schrijft The Wall Street Journal.

Xiaomi beloofde vorig jaar 80 miljoen smartphones te verkopen. Dat lukte niet. De Chinese economie groeit minder hard. Het rommelt op de Chinese beurs. Als gevolg twijfelen investeerders of het bedrijf niet te veel gehypet is.

Probleem? Welk probleem? Geen probleem.

Het Chinese financiële stelsel is stabiel en gezond. Dat beweert de Chinese Volksbank. De Financial Times schrijft erover.

De uitspraak lijkt vooral een poging wat stabiliteit te brengen. Internationale ogen zullen deze week op de Chinese centrale bank gericht zijn aangezien de Volksbank vorige week de koers van de munt scherp liet dalen ten opzichte van de dollar.

Singapore heeft veel te verliezen bij Chinese problemen

Welk Aziatisch land staat het meest te verliezen bij toenemende Chinese economische problemen? Dat vroegen analisten bij de Australia & New Zealand Bank zich af. De journalisten kwamen uit in Singapore.

Voor ieder procentpunt dat China minder hard groeit, kost dat Singapore 1,4 procentpunt groei, schrijft persbureau Bloomberg. Dat is interessant want altijd werd aangenomen dat grondstofrijke landen als Maleisië en Indonesië hard geraakt zouden worden. Dat is niet het geval.