Geen bierdouche meer voor winnaar Noorderslag

Ilse Delange van The Common Linnets krijgt een flinke lading bier over zich heen na het winnen van de Popprijs op Noorderslag
Ilse Delange van The Common Linnets krijgt een flinke lading bier over zich heen na het winnen van de Popprijs op Noorderslag Foto: Kippa Paul Bergen / ANP

De bierdouche die de winnaar van de Popprijs op Eurosonic Noorderslag bij wijze van traditie te wachten staat, is definitief verleden tijd. De organisatie van het Groningse popfestival is klaar met de mensen die volle bekers bier richting de kersverse winnaar gooien en verbiedt bezoekers dit nog langer te doen.

In een bericht op de site van het festival noemt de organisatie het biergooien respectloos.

“Het biergooien is gek genoeg tot een traditie gegroeid, maar het is uit de hand gelopen. Het is respectloos naar de artiest en het beschadigt zijn of haar apparatuur.”

Tijdens de uitreiking van de Nederlandse Popprijs worden daarom geen drankjes meer in de zaal toegestaan en wordt publiek opgeroepen hiermee op te houden. De Popprijs wordt uitgereikt aan de persoon of artiest die in het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek.