Eerste beelden van Abdeslam opgedoken na aanslagen Parijs

Abdeslam is samen met zijn twee Brusselse vrienden, Amri en Attou te zien bij een benzinestation.

Salah Abdeslam was een van de schutters die bezoekers van verschillende restaurants en café's in Parijs doodde. Op nagenoeg hetzelfde moment vielen drie schutters theaterzaal Bataclan (foto) binnen. In totaal kwamen 133 mensen om bij de aanslagen.
Salah Abdeslam was een van de schutters die bezoekers van verschillende restaurants en café's in Parijs doodde. Op nagenoeg hetzelfde moment vielen drie schutters theaterzaal Bataclan (foto) binnen. In totaal kwamen 133 mensen om bij de aanslagen. Foto Miguel Medina / AFP

Er zijn beelden opgedoken van Salah Abdeslam, de voortvluchtige verdachte van de aanslagen in Parijs van 13 november, een dag na de aanslagen. Op camerabeelden die de Franse nieuwszender BFMTV publiceerde is Abdeslam samen met zijn twee Brusselse vrienden, Mohammed Amri en Hamza Attou, te zien.

De Franse nieuwszender schrijft dat Abdeslam even voor tienen ‘s avonds een tussenstop maakt bij het benzinestation. Het pompstation bevindt zich vlak voor de Belgische grens en op de beelden is te zien dat Amri de Volkswagen Golf aan het voltanken is.

Abdeslam loopt met Attou het benzinestation binnen. De voortvluchtige maakt een ontspannen indruk, met de handen in de zakken en het gezicht onbedekt.

De man zonder capuchon op is Abdeslam:

Twitter avatar BFMTV BFMTV DOCUMENT BFMTV - Les premières photos de la cavale de Salah Abdeslam https://t.co/qRtC0dq1sn https://t.co/JwtY8v9juf

Voortvluchtig

Na twaalf minuten maakt het drietal aanstalten om te vertrekken om vervolgens Abdeslam af te zetten bij het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Sindsdien is hij voortvluchtig. Zijn vrienden werden later gearresteerd, maar zeiden niets te hebben geweten van de aanslagen.

‘Panne’

Eerder schreef NRC dat Abdeslam vlak na de aanslagen in Parijs belde met Amri en Attou en vroeg hem uit Parijs op te halen, omdat zijn auto ‘panne’ had. Op de terugreis werden ze aangehouden door de Franse politie, maar die was zich niet bewust van Abdeslams rol bij de aanslagen en liet het trio gaan.