Opinie

Doe Geert een lol

Euforische tijden voor Geert Wilders. 41 zetels in de peilingen! Wat zou ik graag een kijkje nemen in de cockpit van zijn partij, waar hij als gezagvoerder met zijn co-piloten Bosma en Fritsma juichend de nieuwste voltreffers onder zich registreert.

Moslimextremisten die de gruwelijkste aanslagen plegen, een vluchtelingencrisis, Noord-Afrikaanse/Arabische aanranders, en – kers op de taart – een islamitische idioot die met een mes een Parijs politiebureau wil bestormen.

„Jongens, wat willen we nog meer?” hoor ik Bosma roepen.

,,Zetels”, kraait Fritsma.

,,Nine-eleven in Amsterdam”, schatert Wilders, „en dan liefst op het Rokin, zodat die NRC-klootzakken ook eens een koekje van eigen deeg krijgen – en wij de absolute meerderheid bij verkiezingen.”

„Leuk gezegd, maar ik zou het niet twitteren”, zegt Bosma, die stiekem op de positie van Tweede Kamervoorzitter hoopt, want het blijft een hele eer om er met je hamertje de baas te mogen spelen, ook al is het volgens je leider een nepparlement.

Zodoende heeft Wilders zich toch nog een beetje ingehouden, al valt aan zijn teksten af te lezen dat hem dat grote moeite kostte. De grootschalige groepsaanvallen op vrouwen zullen binnenkort ook in Nederland plaatsvinden, schreef hij in een open brief aan premier Rutte. „Steeds meer vrouwen worden lastiggevallen. Gisteren nog schreven de media over een meisje in Zeeland dat aangerand werd door een Arabische man. Zweden en Noorwegen worden al jaren geteisterd door een ware verkrachtingsplaag door niet-Westerse mannen. Het komt allemaal onze kant uit.”

Het is na Keulen zonneklaar: verkrachting is een specialisme van islamitische mannen. De enkele blonde westerling die in een zwak moment weleens een vrouw een oneerbaar voorstel heeft gedaan, moet een moslimbekeerling zijn geweest.

Islamitische verkrachters van Nederland! Doe Geert een lol en pák die Nederlandse vrouwen, liefst met honderden tegelijk. Geef Nederland zijn eigen ‘Keulen’, zodat hij, net als op 6 januari, kan twitteren: „Vrouwen massaal betast, aangerand en verkracht. En Rutte zegt: niet stigmatiseren. Deze premier is een gevaar voor NL.”

Wilders richt zijn gifpijlen de laatste tijd vooral op Rutte; de PvdA is niet meer interessant voor hem. Rutte reageert met grote behoedzaamheid, hij wil niet te veel herrie met de PVV. In Buitenhof gaf hij gisteren toe dat regeringssamenwerking met de PVV wel weer mogelijk zou zijn als Wilders zijn ‘minder-minder-uitspraak’ over Marokkanen intrekt. Maar hij had zich toch eerder veel stelliger tegen zo’n samenwerking uitgesproken, vroegen zijn interviewers. O ja? De premier kon het zich niet meer herinneren.

VVD-minister Schippers zei laatst dat Wilders zijn keutel niet eens hoeft in te trekken: „Ik zie niet in waarom ik de PVV moet uitsluiten en de SP niet.” Zo weten we weer waar de VVD staat: eventueel naast de PVV. Zal het ze helpen? Evenals de VVD is Wilders tot veel bereid als hij toegang tot de macht kan krijgen, maar voorlopig heeft hij meer baat bij een ramkoers richting VVD.

Daarom twitterde hij gistermiddag meteen: „Zolang de VVD Rutte niet terugtrekt zal de PVV niet met de VVD regeren.”

Het wachten is dus op het politieke huwelijk Schippers-Wilders.

„Het komt allemaal onze kant uit.”

Frits abrahams