Economie

Dit zijn de 10 hoogste nieuwe gebouwen van 2016

AP/Kamran Jebreili

Sommige hebben hun deadline ruimschoots overschreden, maar in 2016 worden weer een paar enorme gebouwen afgemaakt. Hoewel het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa in Dubai, met zijn 830 meter niet wordt overtroffen, krijgt hij er een paar flinke broertjes bij.

(Ga met de muis over de afbeelding om de details te zien.)

Het is opvallend dat meer dan de helft van deze top tien in China is. Geen van deze gebouwen komen in West-Europa of in de Verenigde Staten te staan; Azië overheerst.

Om tot de categorie “gebouw” te horen, moeten aan een paar eisen worden voldaan. De Raad van Hoge Gebouwen en Stedelijke Gewoontes (CTBUH) heeft daarvoor de meest gebruikte definitie, namelijk dat mensen minstens 50 procent van het gebouw kunnen gebruiken. Daarom staan er geen uitzendmasten en observatietorens op de lijst van hoogste gebouwen ter wereld.