Dode en noodweer in Bolivia

Peter Versluis, de nieuwe leider in het trucksklassement.
Peter Versluis, de nieuwe leider in het trucksklassement. Foto Juan Karita/AP

In de zevende etappe van de Dakar Rally, grotendeels op Boliviaans grondgebied, kregen de deelnemers zaterdag te maken met noodweer. Er viel ook een dodelijk slachtoffer: een 63-jarige man overleed nadat hij werd geschept door de auto van de Fransman Lionel Baud. Dat gebeurde op het Boliviaanse deel van het traject. De zevende etappe werd zaterdag gewonnen door de Spanjaard Carlos Sainz. Daarmee won Peugeot voor de zesde achtereenvolgende keer. Het Franse raceteam heeft met Sébastien Loeb en Stéphane Peterhansel nog twee andere rijders in de top van het klassement. Erik van Loon was op de veertiende plaats de beste Nederlander. In het klassement klom de Mini-rijder een plaats, hij is nu elfde. Bij de motoren, die vanwege hevige regenval moest worden ingekort, werd Frans Verhoeven 21ste. Bij de trucks kwam Peter Versluis door de derde plaats in de etappe op de eerste plek op het klassement. (NRC)