Curatoren V&D kiezen kanshebbers voor overname

De gegadigden krijgen tot eind deze week de tijd om financiële informatie te bekijken en een bod uit te brengen.

Klanten bij de V&D in Zoetermeer.
Klanten bij de V&D in Zoetermeer. Foto Lex van Lieshout / ANP

Er zijn minstens tien gegadigden die kans maken op overname van de failliete winkelketen V&D en restaurantketen La Place. Dat melden de curatoren. Er hebben zich in totaal zeventig partijen gemeld met schriftelijke voorstellen over de overname van de keten, waarvan er nu een aantal zijn geselecteerd.

Het exacte aantal kanshebbers kan deze week nog veranderen. Wel blijkt de interesse zowel uit Nederland als uit het buitenland te komen. De geselecteerde gegadigden krijgen nu een week lang toegang tot de financiële informatie van V&D. Op basis daarvan kunnen zij vervolgens eind deze week een bod uitbrengen.

Volgende week maandag zullen een aantal mogelijke overnamepartners worden gekozen waarmee de curatoren verder in gesprek gaan.

V&D ging op 31 december failliet, nadat de warenhuisketen de week ervoor uitstel van betaling kreeg. De winkels van V&D en de restaurants van La Place blijven voorlopig wel open. De circa tienduizend werknemers krijgen nog een aantal weken doorbetaald door uitkeringsinstantie UWV.

Alle vestigingen van V&D in Nederland: