C Duncan creëert prachtig droomdecor

Nieuwkomer Christopher Duncan is schilder, klassiek componist en zanger/gitarist. In die laatste hoedanigheid debuteerde hij onlangs als C Duncan met Architect. De muziek van de Schot is beïnvloed door klassieke gezangen. Voor veel nummers is zijn eigen stem zo vaak vermenigvuldigd dat het lijkt alsof er een hemels koor staat te zingen. Door dat brede aandeel van zangstemmen, klinkt het geheel ijl en vervluchtigend, en is het nauwelijks te verstaan. Die niet-gearticuleerde vocalen worden ondersteund door al even ijle instrumentaties, waarin drum nagenoeg ontbreekt. Het ritme wordt gesuggereerd door een eenvoudige slaggitaar, bijvoorbeeld in de prachtige single Say; melodie wordt aangestipt door wollige keyboards, spaarzame gitaarakkoorden, en, opnieuw, eindeloos aangehouden stemsyllaben – tot een prachtig droomdecor ontstaat.