Buitenlanders aangevallen in Keulen

Twee Pakistanen en een Syriër raakten zondagavond lichtgewond toen ze door een groep personen werden aangevallen.

Bij twee geweldsincidenten in de Duitse stad Keulen zijn zondag meerdere buitenlanders lichtgewond geraakt.
Bij twee geweldsincidenten in de Duitse stad Keulen zijn zondag meerdere buitenlanders lichtgewond geraakt. Foto Maja Hitij /AFP

Bij twee geweldsincidenten in de Duitse stad Keulen zijn zondagavond verschillende buitenlanders aangevallen. Twee Pakistanen raakten lichtgewond toen ze bij het centraal station van de stad werden belaagd door een groep van twintig personen. Later liep bij een ander incident een Syriër lichte verwondingen op, zo meldt het Duitse Der Spiegel.

Het is momenteel nog onduidelijk of er een verband bestaat tussen beide aanvallen. Volgens de lokale krant Expresse maakten hooligans en rockers op Facebook afspraken om in het centrum van Keulen “op jacht” te gaan. De politie in Keulen onderzoekt de zaak en spreekt van “een groep mensen die bewust de confrontatie opzochten”. Er zijn twee arrestaties verricht.

De aanvallen houden mogelijk verband met de gebeurtenissen op Oudejaarsavond in de stad. In en voor het station werden toen voornamelijk vrouwen het slachtoffer van grootschalige aanrandingen en berovingen. De Keulse politie maakte zondag bekend dat het aantal aangiftes inmiddels staat op 516. Volgens getuigen en aangiftes hadden de daders een Noord-Afrikaans en Arabisch uiterlijk.

Of het op Oudejaarsavond om een georganiseerde actie ging, is niet bekend. De Duitse minister van Justitie Heiko Maas gaat daar wel vanuit, stelde hij zondag.