Wat deed David Bowie toen hij zo oud was als jij?

Deze site vertelt je wat David Bowie deed toen hij zo oud was als jij.

Screenshot Supbowie.com

David Bowie, een van de meest invloedrijke popmuzikanten van de afgelopen decennia, heeft in de afgelopen 69 jaar bijzonder veel bereikt. Twee fans grepen de release van Bowies nieuwe album Blackstar aan om een eerbetoon aan de Britse zanger te lanceren.

Op de website Supbowie.com kun je ontdekken wat Bowie deed toen hij zo oud was als jij. En dat was nogal wat. In luttele jaren wordt zichtbaar hoe schooljongen David Robert Jones verandert in de superster die David Bowie heet.

Zo zien we Bowie die op zijn 26ste getrouwd was en een kind had, met Space Oddity en Ziggy Stardust zijn eerste grote hits al had gescoord en in dat jaar zijn zesde album uitbracht. De site geeft een mooi overzicht van Bowie’s oeuvre en van wat hij heeft betekend voor de popmuziek.

Volgens de Noorse makers is de site vooral bedoeld om mensen te motiveren meer uit hun comfortzone te komen en dingen te gaan ondernemen. Ook staat er als disclaimer bij dat niet alle informatie helemaal klopt (is David Bowie echt door zes meisjes uitgevraagd toen hij zes was?)

Vijfentwintig albums gemaakt

In 1967 debuteerde Bowie met de plaat David Bowie. Op zijn 69ste verjaardag kwam zijn vijfentwintigste plaat uit, getiteld Blackstar. Op 10 januari is de zanger op 69-jarige leeftijd overleden aan kanker.