Kijken: uitgevallen in de Dakar Rally, wat doe je dan?

Jan Lammers

De Nederlandse oud-Formule 1-coureur Jan Lammers viel woensdag uit met zijn truck. Hij moest samen met navigator Erik Kofman en monteur Emiel Megens dagen in het Argentijnse plaatsje Abra Pampa moeten wachten op bijstand.

Lammers bracht voor NRC zijn Dakar in beeld. Zijn laatste filmpje vanuit het ‘Siberië van Argentinië’. De alles-is-anders-show van Jan Lammers en zijn team:


Het trio kreeg motorproblemen in de vierde etappe, maar mocht volgens het wedstrijdreglement juist in deze klassementsproef geen hulp van buitenaf accepteren.

Het is niet eerste keer dat Lammers, die voor de zesde keer aan de woestijnrally meedeed, vroegtijdig de rally heeft verlaten. In 2010 verliet hij ‘Dakar’ in de zevende etappe, in 2014 in de vijfde etappe en vorig jaar in de vierde rit.