In beeld

De indrukwekkendste foto’s van afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
In de stromende regen staan migranten in de rij te wachten op een trein in Presovo in Servië.
AFP / Armend Nimani
IJzel in Fakse Ladeplads in Denemarken.
AP / Per Rasmussen
Leuker dan er iemand aan spijkeren, is een houten kruis in zee gooien om daar competitief naar te duiken. Dat doen orthodoxe gelovigen, zoals hier in Bulgarije, elk jaar dan ook. Het zou geluk brengen.
Reuters / Stoyan Nenov
De Franse minister van Buitenlandse Zaken Laurent Fabius verlaat Hotel Matignon na een onderhoud met president Hollande.
AFP / Martin Bureau
Motorcrossers in de Liwawoestijn, 250 kilometer ten Westen van Abu Dhabi.
AFP / Karim Sahib
Het antieke balspel 'Kemari' is een traditioneel onderdeel van de Nieuwjaarsviering in Japan.
Reuters / Kyodo
Tussen de akkers in de centraal-Chinese provincie Henan is een 36 meter hoog goudgekleurd standbeeld van Mao Zedong gebouwd. De kosten van 3 miljoen yuan (€400.000) zijn opgebracht door zakenmensen en lokale inwoners, volgens Chinese staatsmedia. Saillant detail: zonder opgaaf van redenen wordt het beeld meteen weer neergehaald.
AP
Obama moest huilen tijdens de toespraak waarin hij zijn maatregelen toelichtte om vuurwapenbezit te beperken. Volgens de president was de schietpartij in Newtown in 2012 het moeilijkste moment van zijn ambtsperiode, zei hij met tranen: “Iedere keer als ik aan die kinderen denk, word ik weer kwaad. Die dag heeft me veranderd.” De tranenscène trok wereldwijd de aandacht.
Reuters / Carlos Barria
Een Franse politieagent spreekt een voorbijganger aan in de nasleep van de aanslag op een politiebureau donderdag.
AFP / Lionel Bonaventure
Een moeder en dochter, beide lid van de Cryophile winterzwemclub in Krasnojarsk Siberië, warmen zich op voor een verfrissend bad in de Jenisej rivier bij een temperatuur van 24 graden onder nul.
Reuters / Ilya Naymushin
Ontvangst van de Europese Commissie onder leiding van Juncker door premier Mark Rutte bij het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, in het kader van het EU-voorzitterschap van Nederland.
David van Dam
Een Jemeniet staat in zijn verwoeste woning na bombardementen in Sana'a.
EPA / Yahya Arhab
Schaatsen op straat door de Groninger Zuiderparkbuurt. IJzel, sneeuw en andere gladheid legden Noord-Nederland lam begin deze week.
Kees van de Veen
Migranten en vluchtelingen hebben te maken met slecht weer in hun reis naar Europa. Deze kinderen zijn net de grens tussen Macedonië en Servië gepasseerd.
AFP / Armend Nimani
Indiase politieagenten tijdens een herdenkingsbijeenkomst in Srinagar voor Mufti Mohammed Sayeed, de pro-Indiase leider van Kashmir die donderdag aan een longontsteking overleed.
AP / Dar Yasin
Leden van de Syrische burgerwacht kwamen in actie om een brand te blussen na bombardementen in Idlib.
Reuters / Khalil Ashawi
Een jongen zit achter een bevroren raam van een bus in Minsk.
AFP / Sergei Gapon
Een komondor of Hongaarse herdershond in München.
DPA / Matthias Balk