Weer grote brand in Limburgse haven

Bijna exact een jaar geleden werd de haven van Wessem ook al getroffen door een grote brand.

Logo van de brandweer.
Logo van de brandweer. Foto Lex van Lieshout / ANP

Opnieuw is een haven in Limburg getroffen door een brand. In de nacht van vrijdag op zaterdag brak omstreeks 1.00 uur brand uit in een loods met plezierjachten in een haven te Wessem. Dat heeft de brandweer laten weten.

Twitter avatar brandweerln Brandweer LN Grote brand in #Wessem, Waage Naak 9. Loods van ongeveeer 1000 m2 met plezierjachten erin. Geen gewonden

Bij de brand vielen geen gewonden. Inmiddels heeft de brandweer het vuur onder controle en is het sein brand meester gegeven. Wel was de brandweer nog uren bezig met nablussen.

Twitter avatar brandweerln Brandweer LN Brand in #jachthaven, Waage Naak 9 in #Wessem is onder controle. Het sein
Twitter avatar brandweerln Brandweer LN Nablussen brand #jachthaven #Wessem duur nog geruime tijd.

De rook die vrijkwam zorgde ervoor dat in de omgeving een licht penetrante geur te ruiken was. Omwonenden werd dan ook geadviseerd om ramen en deuren goed gesloten te houden.

Aangestoken

De politie gaat er vanuit dat de brand is aangestoken. Dat meldt de politie Limburg zaterdagmiddag op Twitter. Getuigen die iets gezien hebben worden opgeroepen zich te melden.

Twitter avatar PolLimburg Politie Limburg Politie gaat uit van brandstichting in loods #Wessem en is op zoek naar getuigen. https://t.co/dZB0Kb2ita.

Moeilijk te blussen

Een woordvoerder van de brandweer zei vannacht tegen persbureau ANP dat de brand moeilijk te blussen was, “aangezien de loods instabiel is en kan instorten”. Hierdoor konden brandweerlieden alleen van buitenaf blussen.

In het pand bevonden zich tussen de tien en vijftien plezierjachten, aldus de brandweerwoordvoerder tegenover ANP. “Zowel de boten als het pand moeten als verloren worden beschouwd.” In de loods waren enkele knallen gehoord. De woordvoerder vermoedt dat die zijn toe te schrijven aan gasflessen die in de boten lagen.

Twitter avatar fotozegers Zegers Fotografie 09 januari 2016. Grote brand in loods bij jachthaven in Wessem. https://t.co/6aWMEFCRs3

Jaar geleden ook al grote brand

Bijna exact een jaar geleden werd de haven van Wessem ook al getroffen door een grote brand. Toen vlogen tientallen boten in lichterlaaie. Die brand was waarschijnlijk aangestoken.

Wessem ligt bij Roermond en is onderdeel van de gemeente Maasgouw.