Weer

Zachte lucht vanaf de Atlantische oceaan heeft inmiddels het hele land weer bereikt en daarmee is de winterkou tijdelijk uit het noordoosten verdreven. De temperaturen komen weer iets boven de norm uit voor begin januari, maar op de langere termijn ligt de winter toch wel weer op de loer.

Zaterdagmiddag stijgt het kwik met een stevige zuidwestelijke wind tot een graad of 5 in de omgeving van Groningen tot 9 graden in de zuidelijke provincies. Er drijven wolkenvelden over het land en lokaal valt een bui, maar af en toe laat ook de zon zich even zien.

Zondag wordt het met 7 graden ook in het noordoosten van het land iets minder koud, en in het zuiden wordt het opnieuw een graad of 9. Vooral in de ochtend valt een aantal buien. In de middag wordt het droger en komt de zon soms even tevoorschijn.

Na het weekend is het aanvankelijk nog zacht, maar halverwege de week zien we toch wel een duidelijke daling in de temperatuur. Er vallen dan nog steeds enkele buien, soms ook met een winters tintje.