FC Barcelona domineert met vijf spelers UEFA’s voetbalelftal van het jaar 2015

Liefst vijf spelers van FC Barcelona zijn gekozen in het Elftal van het Jaar 2015 van de Europese voetbalbond UEFA. Cristiano Ronaldo van Real Madrid maakt voor de tiende keer deel uit van het uitverkoren team, een record. Een Nederlandse voetballer ontbreekt in het Europese sterrenelftal, dat is samengesteld op basis van 7,2 miljoen internetstemmers. Vorig jaar stond Arjen Robben er nog in. Van Barcelona werden de sterspelers Lionel Messi, Dani Alves, Gerard Piqué, Andrés Iniesta and Neymar gekozen in het elftal van het jaar. De grote Spaanse concurrent, Real Madrid, is ook vertegenwoordigd met Sergio Ramos en James Rodríguez. Bayern München levert met Manuel Neuer de keeper en ook nog een verdediger: David Alaba. Paul Pogba (Juventus) maakt voor het eerst deel uit van het jaarteam. Barcelona won vorig jaar de Champions League, na een 3-1 zege in de finale tegen Juventus. (ANP, NRC)