Egyptische agent en soldaat doodgeschoten in Gizeh

Het is onrustig in Egypte: afgelopen dagen werden er ook al toeristen aangevallen.

Een Egyptische agent en soldaat zijn zaterdagochtend doodgeschoten in het Gizeh-district. Dat zeggen woordvoerders van de Egyptische overheid tegen persbureau AP. Gizeh is een voorstad van hoofdstad Kairo.

De mannen zaten op het moment van de schietpartij in de auto op weg naar hun werk. Politie onderzoekt momenteel wat er zich heeft afgespeeld.

Update 14.56 uur: De aanval van zaterdag is opgeëist door terreurbeweging Islamitische Staat (IS). Dat heeft de groep in een verklaring gezegd, meldt persbureau Reuters.

Aanvallen op toeristen

Vrijdag vielen twee aanvallers een hotel in de Egyptische badplaats Hurghada binnen en staken in op toeristen. Twee Oostenrijkers en een Zweed raakten gewond. De aanvallers werden daarop beschoten; een werd gedood en de ander raakte ernstig gewond. Een aan IS gelieerde groepering is actief in de Sinaï, dat ligt in de buurt van Hurghada.

Donderdag werden er ook al toeristen in Egypte aangevallen. Bij de aanslag, door terreurgroep IS opgeëist, werd door twee schutters op Israëlisch-Arabische toeristen geschoten voor het Three Pyramids Hotel in Kairo. Niemand raakte daarbij gewond. Of de aanvallen op toeristen verband houden met de aanval zaterdag op agenten is nog niet duidelijk.