Aanval op hotel Egypte: drie gewonden, ‘terreuraanval verijdeld’, aldus staats-tv

Twee aanvallers hebben in de Egyptische badplaats Hurghada drie toeristen (twee Oostenrijkers en een Zweed) neergestoken en verwond bij een hotel. Volgens het Egyptische ministerie van Binnenlandse Zaken werden de twee hierna beschoten. Een van hen werd gedood, de ander raakte ernstig gewond.

De aanvallers vielen bij hotel Bella Vista het buitenrestaurant binnen en staken in op de toeristen. Die zijn naar het ziekenhuis gebracht. Een van hen is daar alweer weg. Volgens persbureau AP is er over de andere twee niets bekend.

Er kwamen kort na de melding van de aanval in de badplaats aan de Rode Zee, het hart van het Egyptische toerisme, tegenstrijdige berichten naar buiten. Zo zou er sprake zijn geweest van schutters. Persbureau Reuters meldt op gezag van veiligheidsbronnen dat de twee aanvallers niet alleen een mes, maar ook een geweer bij zich hadden en een bomgordel droegen. Ook zou er sprake zijn van twee gewonden. Dat zouden een Duitse en een Deense toerist zijn geweest. Ook zouden de aanvallers via zee zijn aangekomen bij het hotel, maar dat is verder niet bevestigd.

De Egyptische staatstelevisie meldde niet lang na de aanval vrijdagavond dat een (grotere) terreuraanval was verijdeld. (NRC)