In beeld

Sporten, dat doe je gewoon in de stad

Meer sporten, dat wil iedereen in januari. Maar wéér een ongebruikt sportlidmaatschap - liever niet. Ga gewoon naar buiten. Wild sporten is hot.
De Rotterdamse Maastunnel heeft een van de langste roltrappen van Nederland. Als die oprent wanneer die naar beneden rolt, dan is dat zwaar. Halverwege denk je dat je het niet gaat halen. Maar je moet door. Als je stopt, ben je verloren. Dan rol je onherroepelijk achteruit de diepte in. Dus moet je rennen, rennen, rennen, tot je naar ademhappend met verzuurde bovenbenen boven staat.
Robin Utrecht
Trainer Leon Dronkers van The Bootcamp Club Zuid Holland Zuid beult zijn sporters af op de Maasoever en in de Maastunnel.
Robin Utrecht
Er is een explosie aan fitnessbootcampers. The Bootcamp Club was in 2009 een van de eerste en de grootste.
Robin Utrecht
„Iedereen tegen de muur.” Benen in een hoek van negentig graden, rug tegen de muur. Dat klinkt als een relaxte houding maar dat is het niet. Zeker niet als je het een minuut moet volhouden en dan een minuut opdrukken.
Robin Utrecht
Er is een toenemend enthousiasme voor bootcampachtige trainingen: een combinatie van hardlopen, intervaltrainingen en fitnessoefeningen in een park, bos of stad. In elk geval buiten.
Robin Utrecht
Bij de meeste trainingen gebruiken de trainers attributen die de stad biedt.
Robin Utrecht
De training doe je in een groep en duurt een uur of vijf kwartier.
Robin Utrecht
De groep van Leon draaft over de Maaskade. Knieën hoog. Daarna hielen naar de billen.
Robin Utrecht
Buitensporten is prettig, niet snel saai en samen sporten is gezellig. De trainer daagt je uit en let op je techniek.
Robin Utrecht
Kikkersprongen in de Maastunnel.
Robin Utrecht
Robin Utrecht