Real Madrid boekt eclatante zege bij debuut coach Zidane

Real Madrid's nieuwe coach Zinedine Zidane feliciteert zijn ster van de avond Gareth Bale.
Real Madrid's nieuwe coach Zinedine Zidane feliciteert zijn ster van de avond Gareth Bale. Foto Reuters / Susana Vera

Drie punten, vijf goals en een hattrick van Gareth Bale. Dat is de oogst van Zinedine Zidane na zijn eerste wedstrijd als hoofdtrainer van De Koninklijke.

De voormalig stervoetballer nam het afgelopen week over van de ontslagen Rafael Benitez. Een transactie die op een en dezelfde persconferentie wereldkundig werd gemaakt nadat Benitez het had gewaagd van de laatste vier competitieduels er slechts twee te winnen, waaronder een 10-2 zege.

Geen Cristiano

Zidane, inmiddels 43 jaar en de afgelopen seizoenen trainer van Madrids tweede elftal, moest zijn ploeg zaterdagavond aan de zege helpen in het competitietreffen met Deportivo La Coruña. In eigen huis werd het 5-0: na een kwartier was het landgenoot Karim Benzema die, in buitenspelpositie, zijn nieuwe chef de ideale start bezorgde middels een hakballetje.

Waar je in een flitsend duel als dat van zaterdagavond een hoofdrol voor Cristiano Ronaldo zou verwachten, was het uitgerekend Bale die de score daarna hoogstpersoonlijk opvoerde naar 4-0. De Welshman, na Zidane’s aanstelling openlijk teleurgesteld, kopte eerste een voorzet van Dani Carvajal binnen. Vervolgens schoof hij met de binnenkant van zijn linkervoet een voorzet van Ronaldo in het doel.

Barça en Atletico

Bale maakte zijn hattrick compleet met een kopbal uit een hoekschop van Toni Kroos. Het slotakkoord was in blessuretijd voor Benzema, die de bal in de kruising knalde nadat Ronaldo was gestuit door de defensie van Deportivo.

De Madrileense grootmacht heeft twee punten minder dan FC Barcelona, dat eerder op zaterdag Granada met 4-0 versloeg, vooral dankzij drie doelpunten van Lionel Messi. De Catalaanse titelverdediger heeft wel een wedstrijd minder gespeeld dan de concurrentie. Datzelfde geldt voor Atlético Madrid, dat één punt minder heeft, en Barcelona zondag kan aflossen aan kop als het Celta de Vigo verslaat.