Onderdeel reuzenslalom op WK alpineskiën afgelast

Door dichte mist en slechte weersomstandigheden kon de reuzenslalom niet doorgaan.

Archieffoto van Manfred Moelgg op het onderdeel reuzenslalom.
Archieffoto van Manfred Moelgg op het onderdeel reuzenslalom. Foto Olaf Kraak / ANP

Slechts een uur voor dat het zou plaatsvinden is het onderdeel reuzenslalom op het FIS wereldkampioenschap alpineskiën bij het Zwitserse Adelboden afgelast. Dichte mist en slechte weersomstandigheden waren de boosdoeners. Dat heeft de organisatie zaterdagochtend laten weten.

Het organiserend comité had de afgelopen dagen hard gewerkt om ervoor de zorgen dat het Chuenisbärgli-parcours klaar was voor het WK-onderdeel. Maar liefst 4.000 kubieke meter kunstsneeuw werd aangevoerd na een lange periode van relatief warm weer.

Mist

Vrijdag begon een lichte mist zich samen te pakken rond de berg, al leek dat toen nog mee te vallen. Zaterdag moest echter geconcludeerd worden dat de weersvooruitzichten te slecht waren om de reuzenslalom te laten plaatsvinden.

Het is nog niet duidelijk of de race op een later tijdstip alsnog wordt georganiseerd. Voor zondag staat de normale slalom gepland.