Cultuur

Beurscrash China raakt de rest van de wereld, 2016 wordt het jaar van Whappcare

Foto Reuters

Had je geen tijd al onze verhalen te lezen? Dit zijn de belangrijkste stukken van de week op een rij.

1. ^KJ, de beroemde webcare-medewerker van de NS, is zó 2015. 2016 wordt het jaar waarin Klaas-Jan zijn klantvriendelijke flirts via WhatsApp de wereld in zal slingeren. Whappcare, dát is namelijk helemaal 2016.

2. Een nieuw jaar, een nieuwe Chinese beurscrash. De beurzen van Shanghai en Shenzen duikelden deze week omlaag, de handel werd een paar keer stilgelegd, en ook buitenlandse beurzen van Tokio tot aan New York leden daaronder.

3. Jong en op zoek naar een baan? In Nederland zijn je vooruitzichten een stuk beter dan in Portugal, Spanje of Griekenland. Zou je denken. Maar dat valt vies tegen.

4. Apple-fanboys vinden het niet leuk om te horen, maar de nieuwe iPhone verkoopt minder dan gepland. En dus wordt de productie van het toestel voorlopig teruggeschroefd en daalt de beurskoers flink. Het bedrijf is trouwens nog steeds enorm winstgevend.

5. Vrijdag was de deadline voor de overname van pakketbezorger TNT door het Amerikaanse FedEx. Het goede nieuws: de Europese Commissie is akkoord. Toch is er weer uitstel, door Chinese en Braziliaanse toezichthouders.