‘Een nanny kunnen we iedereen aanraden’

Roos van Binsbergen (33) en Bart-Willem van Huizum (38), runnen samen zes hairextensionsalons. „We zeggen wel eens: nu even een uur niet over zaken praten, maar dat lukt dan maar drie minuten.”

Een nanny geeft rust

Roos: „Vier dagen in de week komt onze nanny langs. Ze kost een groot deel van ons salaris, maar je krijgt er veel rust voor terug.”

Bart-Willem: „We kunnen het iedereen aanraden.”

Roos: „We hoeven in de ochtend niet te stressen om de kinderen aan te kleden, dat doet onze nanny. Het enige wat we hoeven te doen is gezellig met elkaar ontbijten. Dat is zo waardevol.”

Bart-Willem: „Het haastgevoel is weg. Ook na het werk, we hoeven niet stipt half zes bij een kinderopvang te staan, maar kunnen best tien minuten later binnenkomen.”

Roos: „We hebben hiervoor twee au pairs versleten. Die kwamen om te backpacken en te reizen, en deden de kinderen erbij. Maar baby’s zijn echt topsport, daar heb je professionele hulp voor nodig. We hebben nu een gekwalificeerde nanny, die altijd in de kinderopvang heeft gewerkt.”

Gillend gek

Roos: „Ik had heel dun haar, daar begon mijn interesse in hairextensions. Sinds acht jaar hebben we samen een bedrijf in hairextensions van echt haar. Ik ben begonnen, en toen het goed ging lopen, kwam Bart-Willem erbij. We hebben duidelijk allebei andere taken, anders zouden we gillend gek van elkaar worden. Ik doe verkoop en salons en geef trainingen.”

Bart-Willem: „Ik doe de belasting, boekhouding en onze eigen hairextensionlijn.”

Roos: „We kunnen goed samenwerken, je leert vanzelf maniertjes om met elkaar om te gaan. Als Bart-Willem bijvoorbeeld een nieuw idee heeft, wil hij dat meteen delen. Ook als ik net hard aan het werk ben. Nu hebben we één keer per dag overleg. De rest van de dag moet hij ideeën mailen. En we hebben allebei nogal veel temperament, dus een kantoor delen is niet zo’n goed idee. Nu hebben we allebei ons eigen kantoor.”

Bart-Willem: „Ik wil kunnen doorwerken. Je kunt elkaar niet elke vijf minuten storen. Soms doen we allebei de deur dicht. Vroeger hadden we de verdeling van taken niet zo strikt gepland. Maar dat werkte niet, dan bemoeide ik me overal mee.”

Een keer per week op date

Roos: „Heel veel mensen lijkt het onprettig om samen te werken met je partner, wij vinden het een voordeel. Overdag op de zaak is het zo hectisch, met personeel dat rondloopt en vergaderingen, maar ’s avonds kunnen we met z’n tweeën over nieuwe ideeën en strategie praten. We zeggen wel af en toe: nu even een uur niet over zaken praten, maar dat lukt dan maar drie minuten.”

Bart-Willem: „We hebben wel een keer in de week een date night. Even voor niemand zorgen, behalve voor onszelf. Sinds de kleintjes er zijn, eten we meestal thuis. We hebben wel elk weekend vrienden over de vloer.”

Roos: „We kennen elkaar nu elf jaar, hebben elkaar in de kroeg ontmoet.”

Bart-Willem: „Zes jaar geleden zijn we getrouwd, op Oudejaarsdag.”

Roos: „Ik had toen dus al een kind, Damian was vijf. Maar het ging zo goed, dat hij al na een half jaar tegen Bart-Willem zei: ‘Kan ik je ook gewoon papa noemen?’ Inmiddels is hij ook geadopteerd door Bart- Willem.”

Strak schema

Roos: „Ik heb een paar jaar geleden een burn-out gehad, ik werkte zeven dagen per week, zeker 70 of 80 uur. Sindsdien houd ik een strak schema aan. Nu werken we 50 à 60 uur in de week. Ik zou alleen wel meer tijd willen hebben om op vakantie te gaan. We doen dat nu een à twee keer per jaar, hooguit. Ik snap dat het verwend klinkt, maar als je veel werkt, heb je ook tijd nodig om op te laden.”

Bart-Willem: „Ik draaf nog wel eens door met werken. Dan wil ik ’s avonds terug naar de zaak om te helpen afsluiten en dan ga ik daar weer achter de laptop zitten. ”

Roos: „Hij is wel echt een workaholic. Ik moet hem remmen.”

Bart-Willem: „Morris heeft wel rust gebracht, ik voelde opeens dat ik de familieman moest zijn. Damian was natuurlijk al vijf jaar toen ik in zijn leven kwam, die was best zelfstandig. Maar zo’n kleintje moet je de hele tijd in de gaten houden. Ik werd me bewust van mijn zorgende rol als vader.”

Op vrijdag zijn we thuis

Roos: „We hebben er zes jaar over gedaan om zwanger te raken. Onze kinderen zijn ons niet komen aanwaaien, dus we doen er alles aan om zoveel mogelijk quality time met ze te hebben.”

Bart-Willem: „Op vrijdag zijn we samen thuis. Dat is een bewuste vrije dag, want zaterdag zondag zijn vaak al gevuld met familie en verjaardagen.”

Roos: „Dan doen we heus wel wat voor het werk, maar ook veel met de kinderen. We hebben twee keer in de week een schoonmaakster. Luxe, maar ook iets waar we bewust voor kiezen. Liever tijd met de kinderen, dan in diezelfde tijd het huis schoon te maken. Koken doe ik wel altijd.”

Bart-Willem: „Ik warm het eten alleen maar op.”

Roos: „Ik kook vegetarisch.”

Bart-Willem: „Mijn oudste zoon en ik zijn niet zo overtuigd. We kunnen wel elke dag denken: er moet schnitzel bij, maar ja, dat heeft toch geen zin. Vleesvervangers zijn tegenwoordig ook goed.”