Zwitserse vrouw ontvoerd in het noorden van Mali

Volgens bronnen bij de Malinese regering zou het gaan om een zendeling, die in 2012 ook al eens werd ontvoerd.

Een auto van de VN patrouilleert in de stad Kidal, eveneens in het noorden van Mali.
Een auto van de VN patrouilleert in de stad Kidal, eveneens in het noorden van Mali. Foto Kenzo Tribouillard / AFP

Een Zwitserse vrouw is donderdagnacht door gewapende mannen ontvoerd uit haar huis in Mali. Dat gebeurde in de stad Timboektoe, in het noorden van het land, zo meldt persbureau AFP. Volgens bronnen bij de Malinese overheid gaat het om een zendeling die in 2012 ook al eens werd ontvoerd.

De vorige ontvoering vond eveneens plaats in Timboektoe. De Zwitserse werd toen na iets meer dan een week weer vrijgelaten, onder meer dankzij de bemiddeling door buurland Burkina Faso. De gijzelnemers waren islamitische strijders van Ansar Dine, de jihadistische groepering die in 2011 ook de Nederlander Sjaak Rijke ontvoerden.

In het noorden van Mali is het al langere tijd onrustig nadat rebellenbewegingen er in 2012 de macht hebben gegrepen. Sinds 2014 worden in de regio Nederlandse militairen ingezet bij een veiligheidsmissie van de Verenigde Naties. Hun kamp ligt echter in Gao, op zo’n 8 uur rijden van Timboektoe.