Van superhelden tot Angry Birds: alle films van 2016 in één trailer

In deze slim gemonteerde supertrailer zijn maar liefst 56 films verwerkt,

Screenshot YouTube

Naar welke films kijk jij uit, dit jaar? Er zit genoeg moois aan te komen. Wordt het Batman v Superman, Suicide Squad, of toch liever Kung Fu Panda 3? Als ultieme reclame voor het aankomende filmjaar maakte YouTubekanaal Burger Fiction een supertrailer van alle aankomende films.

Slim gemonteerd en met opzwepende muziek eronder lijkt het net alsof alle filmhelden van 2016 in één superfilm te zien zijn. Maar liefst 56 films zijn verwerkt in de de video.

De trailer is gemaakt door Andy Schneider en Jonathan Britnell, uit Austin, Texas. Volgens Schneider hebben ze er samen twintig à dertig uur aan gewerkt.

“Er waren al een aantal videos waarin verschillende films uit 2015 zijn gecombineerd. Daarom leek het ons leuk om ook eens vooruit te kijken. Er zijn al heel veel trailers van films beschikbaar, waardoor we deze video konden maken.”

Met een sjabloon gemaakt

56 totaal verschillende films, die toch zo goed bij elkaar passen; is dat alleen maar slimme montage, of zegt het iets over de stijl van Hollywoordtrailers?

Volgens Schneider zijn er veel overeenkomsten tussen verschillende filmtrailers.

“Het lijkt vaak alsof de trailers gewoon met een sjabloon zijn gemaakt. Dan hebben ze hetzelfde soort shots, dezelfde overgangen en dezelfde epische muziek. Daarvan hebben we er ook een flink aantal in onze trailer zitten.”

Trailers moeten vooral spectaculair zijn, zodat ze goed viral gaan op internet. Er worden zelfs teasers gemaakt voor de lancering van trailers. Eigenlijk een trailer voor een trailer, dus.