Luidsprekeroorlog hervat aan de grens

Militair zet luidspreker aan
Militair zet luidspreker aan Foto AP

Zuid-Korea heeft vanmorgen aan de zwaar bewaakte grens met Noord-Korea een daverend propaganda-offensief ontketend. Via enorme luidsprekers zendt het informatie, afgewisseld door Koreaanse popmuziek, naar de andere kant. Het land protesteert daarmee – uitgerekend op de verjaardag van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un – tegen de atoomproef van de buurstaat eerder deze week. Vorige zomer nog werden beide landen het eens dat Zuid-Korea zulke door het regime in Pyongyang verafschuwde uitzendingen zou staken. Na de nieuwe kernproef acht Zuid-Korea zich hieraan niet meer gebonden. China heeft intussen de Noord-Koreanen gewaarschuwd dat ze zich behoedzaam moeten gedragen en aan nucleaire ontwapening moeten werken. (Reuters, AP)