De Thuiskok: Vis en chorizo uit de oven

illustratie jet peters
illustratie jet peters ©

Ik ben geen expert, maar het belangrijkste aspect van een dieet lijkt me dat je volhoudt. Daarom moet je af en toe een feestje voor jezelf bouwen. Helemaal mooi meegenomen als dat binnen het toelaatbare van je dieet kan. Dit recept is daar een voorbeeld van; pittige smaken, vette vis, mooie kleuren. En toch is het gezond.

Besprenkel de vis met het limoensap en zet even afgedekt in een kom in de koelkast terwijl je de rest maakt. Besproei een middelgrote pan met antiaanbaklaag licht met olie en bak de chorizo op niet te hoog vuur 1 tot 2 minuten of tot het vet smelt. Scheur het brood in stukken en doe ze in de pan. Roerbak nog 3 minuten; de broodstukken moeten rood zijn van het chorizovet. Laat het mengsel 10 minuten afkoelen en verhit de oven op 200 graden Celsius (hetelucht 180 graden).

Verkruimel het brood en de chorizo in een keukenmachine. Voeg knoflook, limoenschil, peterselie, kaas, een theelepel zout en veel peper toe. Besproei een bakblik licht met olie. Leeg de visfilets erin op de velkant en overgiet ze met de marinade. Schep er het chorizomengsel op en druk goed aan. Zet het 15 tot 18 minuten in de oven; de vis moet gaar zijn en de korst knapperig. Serveer op warme borden met een paar druppels olijfolie en partjes limoen. Lekker met aardappelpuree, sperziebonen of andere groene groente.