De kunst van de ijsvrije voorruit

Automobilisten in Groningen hadden de afgelopen dagen verschillende manieren om hun voorruit ijsvrij te houden. Volgens de weerinstituten was het donderdag voorlopig de laatste dag dat er grootschalige overlast is. In de provincie Groningen gold ’s avonds nog code rood, waarbij het KNMI iedereen zoveel mogelijk afraadt om de weg op te gaan. De afgelopen dagen viel een groot deel van het openbare leven in de noordelijke provincies stil door de ijzel. Veel winkels bleven dicht, huisvuil werd niet opgehaald en verschillende nieuwjaarsrecepties werden afgelast. Ook de meeste scholen hielden hun deuren gesloten. Bij een verkeersongeluk op de N34 bij Zuidlaren in Drenthe kwam donderdagavond een automobilist om het leven. Hij botste frontaal op een vrachtwagen. Of dit door het slechte weer kwam, was ’s avonds nog onduidelijk. In het noordoosten van het land kan het vrijdagmorgen nog glad zijn, waarschuwt het KNMI.