‘Safehouse’ ontdekt van terroristen Parijs

Bommengordels, gebruikt tijdens de aanslagen op 13 november in Parijs, werden gemaakt in een appartement in de Brusselse gemeente Schaarbeek. Volgens politiebronnen, in de krant De Standaard, fungeerde het appartement ook na de aanslagen nog als safehouse waar terrorist Salah Abdeslam uit Molenbeek zich mogelijk schuilhield. Hij wordt beschouwd als een van de hoofdverdachten van de aanslagen. Het appartement kwam op 9 december al in het vizier van de politie die er toen een inval deed. Abdeslam, van wie vingerafdrukken werden aangetroffen, bleek toen al vertrokken. Na de aanslagen werd hij door vrienden teruggebracht naar Brussel. Zij zouden hem op 14 november in Schaarbeek hebben afgezet. Sindsdien is hij spoorloos. Zijn broer Brahim blies zichzelf in Parijs op. (NRC)