Ben jij een echte dertiger? Doe de quiz

Leeftijd zegt niet alles, natuurlijk. Test hier of je wel een echte dertiger bent.

Ze waren de eersten die chatten op MSN, die Flippo’s ruilden, Heartbreak High en clips op TMF keken en realitytelevisie gewoon vonden. En ze zijn een nieuwe lichting machthebbers: de dertigers van nu. Want waar machtige mensen traditioneel ergens in de vijftig zijn - zet alle Persons of the Year van Time op een rij en je ziet dat ze gemiddeld 57 zijn -, worden de items van Zondag met Lubach veelvuldig op internet én in de Tweede Kamer besproken, lukt het Freek Vonk om mensen aan de buis te kluisteren met dierenreportages en winkelen mensen liever in de online winkels van Coolblue dan in warenhuizen in de winkelstraat.

Dit weekend besteedt NRC online en in de krant bijzondere aandacht aan deze generatie. Hoor jij daar ook bij? Ben je een échte dertiger? Doe onze quiz.

Zegt het je allemaal niks? Lees dan: Herinneringen van een dertiger