Zo ziet Inside Out eruit als je alle emoties eruit knipt

De Pixar-film duurt nog maar een kwartier, maar wordt ineens een interessante korte film.

De hoofdpersonen van Inside Out: Woede, Afkeer, Plezier, Angst en Verdriet.
De hoofdpersonen van Inside Out: Woede, Afkeer, Plezier, Angst en Verdriet. Disney-Pixar

Plezier, verdriet, angst, woede en afkeer: het zijn de hoofdpersonen in Pixar-film Inside Out. Samen vertellen zij het verhaal van het meisje Riley, nadat ze van Minnesota naar San Fransisco verhuist. Maar wat blijft er van de film over als deze emoties niet te zien zijn? Dankzij filmstudent Jordan Hanzon kunnen we Inside Out nu zien als “Outside Edition”.
(De video en dit artikel kunnen spoilers bevatten)

De bewerking van Hanzon volgde op een verzoek op Reddit. Een gebruiker plaatste de volgende suggestie:

“I was wondering if anyone with more skills than me has taken the time to splice together the scenes of Inside Out leaving out all of the scenes from inside the brain; i.e. just Riley moving, moping in her room, going to school, running away, etc. with none of the scenes from Joy, Sadness, and the like. I think it would be interesting to watch just the experiences that Riley goes through without the involved storyline.”

Hanzon ging dezelfde avond aan de slag en knipte alle “Inside”-scenes uit de film. Van de ruim anderhalf uur durende film bleef iets meer dan een kwartier over. Het verhaal van Riley verandert weinig, maar zonder de emoties is de film toch een stuk minder leuk. De bewerking geeft wel een interessante nieuwe kijk op de verhaalopbouw van Inside Out.

Op Twitter zegt Hanzon te hopen dat Pixar niet al te boos op hem is.