Dumoulin kiest niet voor Tour

Giant-Alpecin, de ploeg van Dumoulin, presenteerde zich donderdag op de Italiaanse ambassade in Berlijn.

De Tour past niet in zijn voorbereiding op de tijdrit van de Olympische Spelen, tweeënhalve week na de slotetappe in Parijs. De Giro start op 6 mei in Apeldoorn met een individuele tijdrit, de specialiteit van Dumoulin.

Hij reed vorig seizoen in de rode trui tijdens de Ronde van Spanje. In de laatste etappes moest hij het bergop stellen zonder steun van zijn ploeg. Om die reden heeft Giant-Alpecin vorig jaar Laurens ten Dam aangetrokken. Zijn komst duidt op een koerswijziging. Tot vorig seizoen zette Giant in op de klassiekers en op massasprints. Nu Dumoulin zich manifesteert als klassementsrenner, gaat Giant meer voor succes in een grote ronde.

De ploeg van Dumoulin rijdt onder een Duitse teamlicentie. Onder de 27 renners zijn tien Nederlanders. Kopman voor de klassiekers blijft de Duitser John Degenkolb.