Dode in tuin blijkt vermiste man

Het lichaam dat dinsdag is gevonden in een tuin in het Groningse Kloosterburen is van de 28-jarige Jesse van Wieren uit Leens. Hij was sinds een kleine week vermist. De doodsoorzaak moet blijken uit sectie van het Nederlands Forensisch Instituut. De politie heeft twee verdachten aangehouden in verband met de verdwijning. Het gaat om een 25-jarige man en een 27-jarige vrouw, beiden uit Kloosterburen. In de tuin van de 25-jarige verdachte is het lichaam gevonden. Van Wieren verdween in de nieuwjaarsnacht na een kroegbezoek. Hij vertrok rond 04.00 uit het café in Kloosterburen naar huis in het naburige Leens, maar daar kwam hij niet aan. De politie kreeg maandagavond belangrijke informatie binnen. Daarop begon dinsdag uitgebreid forensisch onderzoek in en rond de woning van de 25-jarige verdachte. (ANP)