Jan Lammers valt uit in Dakar Rally

Emiel Megens (L), navigator Erik Kofman en Jan Lammers (R).
Emiel Megens (L), navigator Erik Kofman en Jan Lammers (R). Jan Lammers

Oud-Formule 1-coureur Jan Lammers is uit de Dakar Rally. De 59-jarige coureur kreeg in een klassementsproef tijdens de vierde etappe in Argentinië motorpech met zijn truck. De schade kon niet zonder hulp van monteurs worden gerepareerd. Lammers had de pech dat de deelnemers in deze etappe - over 419 kilometer - geen hulp van buitenaf mochten accepteren. Inschakelen van de serviceteams was dan ook geen optie.

Het is niet eerste keer dat Lammers, die voor de zesde keer aan de woestijnrally meedeed, vroegtijdig de rally heeft verlaten. In 2010 verliet hij ‘Dakar’ in de zevende etappe, in 2014 in de vijfde etappe en vorig jaar in de vierde rit.

Eigenaar Wuf van Ginkel van het GINAF-team, waarvoor Lammers samen met navigator Erik Kofman en monteur Emiel Megens rijdt, reageerde teleurgesteld. „,Het is balen dat het nu net vandaag in de marathon-etappe moet gebeuren. In een normale etappe was het misschien wel mogelijk geweest om de streep te halen. Nu was dat echt onmogelijk. De serviceploeg zit al in Bolivia en zij hebben de noodzakelijke onderdelen. De motorschade kon bovendien nooit op tijd hersteld worden”, aldus Van Ginkel.